Sukella intohimoasi: välttämättömät uimavarusteet jokaiselle uimaritasolle

Oletko uimari tai harkitsetko uimasi? Uinti on upea liikunta, joka voi auttaa ylläpitämään terveellisiä elämäntapoja. Uinti voi auttaa vähentämään stressiä, lisäämään joustavuutta ja parantamaan sydän- ja verisuoniterveyttä. Kuten kaikki muutkin urheilulajit, uinti vaatii kuitenkin tietyt välineet, jotta saat kaiken irti kokemuksestasi. Tässä artikkelissa keskustelemme uimariin välttämättömistä varusteista.

Uimapuku

Listan ensimmäinen kohde on uimapuku. Hyvän uimapuvun tulee olla mukava, kestävä ja hyvin istuva. Hyvin istuva uimapuku antaa sinun liikkua vapaasti vedessä ja vähentää vastusta, mikä voi vaikuttaa nopeuteen. Valittavana on erilaisia ​​uimapukutyyppejä mieltymyksistäsi ja kilpailutasosta riippuen. Uimapuvut voidaan luokitella kahteen ryhmään: harjoitus- ja kilpailuasut.

 

Harjoittelupuvut on suunniteltu jokapäiväiseen käyttöön, ja niitä on eri tyyleinä, kuten jammerit, bikinit ja yksiosaiset puvut. Ne on tyypillisesti valmistettu materiaaleista, kuten polyesteristä, nailonista tai spandexista. Kilpailupuvut on suunniteltu parantamaan suorituskykyä ja ne on valmistettu materiaaleista, kuten polyuretaanista, joka vähentää veden vastusta. Ammattiuimarit käyttävät niitä usein kilpailujen aikana.

Suojalasit

Listan seuraava kohta on suojalasit. Suojalasit ovat välttämättömiä uimareille, varsinkin jos uit klooripitoisessa uima-altaassa. Kloori voi ärsyttää silmiäsi ja vaikeuttaa niiden näkemistä. Suojalasit suojaavat silmiäsi kloorilta ja muilta haitallisilta vedessä olevilta kemikaaleilta. Ne auttavat myös näkemään selkeästi veden alla, mikä on ratkaisevan tärkeää uidessa. Hyvien suojalasien tulee istua hyvin ja niissä on huurtumista estävät linssit huurtumisen estämiseksi.

Uimahattu

Uimalakki on toinen välttämätön esine uimareille, erityisesti niille, joilla on pitkät hiukset. Uimamyssy pitää hiukset poissa kasvoiltasi ja silmiltäsi, mikä vähentää vetoa vedessä. Se myös suojaa hiuksiasi kloorilta, joka voi vahingoittaa hiuksiasi ajan myötä. Uimamyssyt ovat valmistettu erilaisista materiaaleista, kuten lateksista, silikonista ja lycrasta. Lateksikorkit ovat halvimmat, mutta ne voivat olla epämiellyttäviä käyttää. Silikonikorkit ovat mukavampia ja kestävämpiä, mutta kalliimpia. Lycra-lippikset ovat mukavimpia, mutta tarjoavat vähiten suojaa.

potkulauta

Potkulauta on pieni kelluva lauta, jota käytetään uimaharjoituksiin. Se auttaa uimareita eristämään jalkalihaksensa, mikä helpottaa potkutekniikan parantamista. Potkulaudat ovat eri muotoisia ja kokoisia, mutta yleisin tyyppi on vaahtomuovista valmistettu suorakaiteen muotoinen lauta. Käyttämällä paras sahpotkulauta säännöllisesti voi parantaa yleistä uintitekniikkaasi.

Vedä poiju

Vetopoiju on pieni kelluva laite, jota käytetään ylävartalon eristämiseen uinnin aikana. Se auttaa uimareita keskittymään käsivarren vetoihin ja parantamaan ylävartalon voimaa. Jalkojen väliin on sijoitettu vetopoiju, joka vähentää jalkojen liikettä ja keskittyy ylävartaloon. Vetopoijuja on eri muotoisia ja kokoisia, mutta yleisin tyyppi on vaahtomuovista valmistettu kahdeksaskuvio.

Vastaanottaja

Uimarävät ovat toinen olennainen esine uimareille. Ne on suunniteltu auttamaan uimareita liikkumaan nopeammin vedessä ja parantamaan yleistä tekniikkaansa. Evät ovat erikokoisia ja -muotoisia, mutta yleisin tyyppi on kumista valmistettu lyhytteräinen evä. Eväjä käytetään usein harjoittelun aikana parantamaan tekniikkaa ja nopeutta.

Ui snorkkeli

Uiminen snorkkeli on laite, jota uimarit käyttävät parantamaan hengitystekniikkaansa. Sen avulla uimarit voivat hengittää jatkuvasti ilman, että heidän täytyy kääntää päätään sivulle hengittääkseen. Tämä laite voi auttaa uimareita keskittymään lyöntitekniikkaansa ilman, että hengitys häiritsee heitä. Snorkkeleita on erikokoisia ja -muotoisia, mutta yleisin tyyppi on J-muotoinen suukappaleella varustettu putki.

Johtopäätös

Yhteenvetona voidaan todeta, että uinti on fantastinen harjoitus, joka vaatii erityisiä laitteita, jotta saat kaiken irti kokemuksestasi. Hyvä uimapuku, suojalasit, uimalakki, potkulauta, vetopoiju, evät ja uimasnorkkeli ovat kaikki välttämättömiä esineitä, jotka voivat auttaa sinua parantamaan uintitekniikkaasi ja parantamaan yleistä kokemustasi.

 

Uimavarusteita ostettaessa on tärkeää ottaa huomioon kokemuksesi, koulutustarpeesi ja budjettisi. Jos olet vasta aloittamassa, sinun kannattaa keskittyä perusvarusteisiin, kuten mukavaan uimapukuun, suojalaseihin ja uimalakkiin. Kun edistyt, voit vähitellen lisätä kokoelmaasi erikoisvarusteita, kuten evät ja vetopoiju.