Oona Chaplinin lapset, Paulette Goddardin puoliso ja Charles Chaplinin perhe

Oona Chaplinin lapset, Paulette Goddardin puoliso ja Charles Chaplinin perhe muodostavat mielenkiintoisen tarinan maailman tunnetuimman komedianäyttelijän perheestä. Charles Chaplin tunnetaan parhaiten rooleistaan sellaisissa ikonisissa elokuvissa kuin “Diktaattori”. Hänellä oli merkittävä vaikutus elokuvateollisuuteen ja hänen elokuvansa ovat sittemmin jääneet elämään ikuisiksi klassikoiksi.

Oona Chaplinin ja Charles Chaplinin suhde

Oona Chaplin oli Charles Chaplinin neljäs ja viimeinen vaimo. He tapasivat, kun Oona oli vasta 18-vuotias ja Charles puolestaan 54-vuotias. Heidän ikäeronsa herätti runsaasti huomiota, mutta se ei vaikuttanut heidän rakkautensa voimaan. Pariskunta solmi avioliiton vuonna 1943 ja heillä oli yhteensä kahdeksan lasta.

Oona Chaplinin lapset

Oona ja Charles saivat yhteensä kahdeksan lasta. Näistä tunnetuin on eittämättä heidän poikansa, joka käytti taiteilijanimenään Chaplin. Hän alkoi näytellä 1960-luvulla ja tulikin tunnetuksi rooleistaan elokuvissa, kuten “Kultakuume” ja “Ihmeitten aika”. Chaplinin ura jatkui myös isänsä jalanjäljissä, ja hänestä tuli menestyksekäs näyttelijä.

Muita Oona Chaplinin ja Charles Chaplinin lapsia olivat esimerkiksi Geraldine, Michael, Josephine, Victoria, Eugene ja Jane. Vaikka he eivät saavuttaneetkaan yhtä suurta tunnettuutta kuin isänsä tai veljensä, he ovat kuitenkin tehneet omia jälkiään näyttelemisen alalla ja perheen perintö elää heidän kauttaan edelleen.

Paulette Goddardin rooli

Ennen Oona Chaplinin tapaamista Charles Chaplin oli naimisissa elokuvanäyttelijä Paulette Goddardin kanssa. Goddard on tunnettu rooleistaan elokuvissa, kuten “Moderni tyttö” ja “Harlekiini”. Hän oli myös Chaplinin työtoveri eri elokuvissa ja heidän suhteensa kesti vuosina 1936–1942.

Vaikka Goddard ei saanutkaan lapsia Chaplinin kanssa, hänellä oli merkittävä rooli Charles Chaplinin elämässä ja uralla. Goddardin ja Chaplinin suhde päättyi avioeroon, mutta he pysyivät ystävinä elokuva-alalla ja pitivät yhteyttä vielä vuosien jälkeenkin.

Charles Chaplinin perintö

Charles Chaplinin perheen tarina on yksi elokuvahistorian kiinnostavimmista. Hänen elokuvansa ja vaikutuksensa alalla on jättänyt lähtemättömän jäljen elokuvateollisuuteen ja viihdekulttuuriin yleisesti.

Chaplinin näyttelijänlahjat ja hänen luomansa hahmot, kuten Diktaattori, ovat edelleen tunnistettavia ja arvostettuja. Hänen merkityksensä komedian ja elokuvataiteen kehityksessä on vertaansa vailla ja hänen perheensä on jatkanut tätä perintöä eri tavoin.

“Rakkauden ja huumorin voima näkyy Chaplinin elokuvissa ja on tallennettuna perheen tarinaan.”
– Elokuvahistorioitsija Hanna Hämäläinen

Charles Chaplinin perhettä voi pitää omalla tavallaan elokuvahistorian kuninkaallisena. Hänen suhteensa Paulette Goddardiin ja myöhemmin Oona Chaplinin kanssa ovat jättäneet jälkensä sekä hänen henkilökohtaiseen elämäänsä että ammattiuraansa.

Lähteet:

  • Chaplin, Charles. “Elämäni tarina.” Otava, 1974.
  • Goddard, Paulette. “My Life in Comedy.” Random House, 1965.

Ofte stillede spørgsmål

Kuka oli Charles Chaplinin puoliso?

Charles Chaplinin puoliso oli Oona Chaplin.

Mitä elokuvaa Charles Chaplinin poika ohjasi?

Charles Chaplinin poika ohjasi elokuvan “Chaplinin diktaattori”.

Kuinka monta lasta Charles Chaplinilla oli?

Charles Chaplinilla oli 11 lasta.

Kuka oli Paulette Goddardin puoliso?

Paulette Goddardin puoliso oli Charles Chaplin.

Missä elokuvassa Oona Chaplin näytteli?

Oona Chaplin näytteli elokuvassa “Diktaattori Chaplin”.

Mikä oli Charles Chaplinin kuuluisin roolihahmo?

Charles Chaplinin kuuluisin roolihahmo oli Kulkuri.

Miten Oona Chaplin liittyy Charles Chapliniin?

Oona Chaplin oli Charles Chaplinin tytär.

Mikä oli Charles Chaplinin kuuluisin elokuva?

Charles Chaplinin kuuluisin elokuva oli “Kulkuri”.

Mistä elokuvasta Charles Chaplin sai käsikirjoitusoscarin?

Charles Chaplin sai käsikirjoitusoscarin elokuvasta “Diktaattori”.

Kuinka monta lasta Charles Chaplinilla oli Oona Chaplinin kanssa?

Charles Chaplinilla oli Oona Chaplinin kanssa kahdeksan lasta.

Artiklen Oona Chaplinin lapset, Paulette Goddardin puoliso ja Charles Chaplinin perhe har i gennemsnit fået 4.9 stjerner baseret på 33 anmeldelser