Facebook-mainosten koko, facebook-kuvien koko, instagram-kuvien koot – opas eri kuvakokoihin

Tässä oppaassa käsittelemme Facebook-mainosten kokoa, Facebook-kuvien kokoa ja Instagram-kuvien kokoja. On tärkeää tietää oikeat kuvakoot sosiaalisen median kanavissa, jotta voimme varmistaa, että sisältömme näyttää hyvältä ja tavoittaa yleisömme.

Facebook-mainoksen koko

Facebook-mainosten kooksi suositellaan yleensä 1200 pikseliä leveyttä ja 628 pikseliä korkeutta. Tämä koko varmistaa, että mainoksen sisältö näkyy selkeästi ja houkuttelevasti. On myös tärkeää muistaa, että mainoksen tekstiä ei tulisi sijoittaa liian lähelle reunaa, jottei se leikkaannu pois.

Facebook-kuvien koko

Facebook-kuvien koko voi vaihdella eri tilanteissa. Profiilikuvan koko on yleensä 360×360 pikseliä, mutta suositeltu koko on 180×180 pikseliä. Kansikuvan kooksi suositellaan 820×312 pikseliä. Niiden lisäksi voimme jakaa kuvia päivityksinä tai albumissa. Päivityskuvien koko voi vaihdella, mutta suositeltavat koot ovat 1200×628 pikseliä tai 1200×1200 pikseliä. Albumikuvien kooksi suositellaan 2048×2048 pikseliä.

Instagram-kuvien koot

Instagram on erityinen sosiaalisen median kanava, joka keskittyy kuvien jakamiseen. Instagram-kuvien koko voi vaihdella eri tilanteissa. Suositeltu koko Instagram-kuvien osalta on 1080×1080 pikseliä. Tämä koko varmistaa, että kuva näkyy selkeästi ja tarkasti eri näyttölaitteilla.

On tärkeää huomata, että Instagram sallii myös pysty- ja vaakasuuntaiset kuvat, joiden mittasuhteet poikkeavat 1:1-suhteesta. Suositeltavat koot näille ovat 1080×1350 pikseliä pystykuvia varten ja 1080×608 pikseliä vaakakuville.

Taulukko suositelluista kuvakoista

Kanava Kuva Koko
Facebook Profiilikuva 180×180 pikseliä
Facebook Kansikuva 820×312 pikseliä
Facebook Päivityskuva 1200×628 pikseliä
Facebook Albumikuva 2048×2048 pikseliä
Instagram Kuva 1080×1080 pikseliä
Instagram Pystykuva 1080×1350 pikseliä
Instagram Vaakakuva 1080×608 pikseliä

Muista aina tarkistaa sosiaalisen median kanavan päivitykset mahdollisista kuvakoosta muutoksista. Koko-ohjeet voivat muuttua ajan myötä.

Päätelmä

Oikeat kuvakoot ovat tärkeitä, kun haluamme luoda houkuttelevaa ja ammattimaista sisältöä sosiaaliseen mediaan. Facebook-mainosten koko, Facebook-kuvien koko ja Instagram-kuvien koot vaihtelevat eri tilanteissa, joten on tärkeää pitää ohjeet mielessä ja tarkistaa suositukset säännöllisesti.

Ofte stillede spørgsmål

Mikä on ideaali koko Facebook-mainokselle?

Facebook-mainoksen optimaalinen koko riippuu mainostyypistä, mutta suositeltava koko on 1200 x 628 pikseliä.

Kuinka suuri kuva voi olla Facebook-profiilikuvassa?

Facebook-profiilikuvan optimaalinen koko on vähintään 180 x 180 pikseliä, mutta se näytetään 170 x 170 pikselin kokoisena.

Mikä on Facebook-kuvakoon raja uutisvirrassa?

Kun kuvajaetaan uutisvirrassa, sen koko rajoittuu 476 x 714 pikseliin.

Mitkä ovat suositellut kuvakoot Instagramissa?

Instagramissa suositellaan neliömäisiä kuvia, joiden koko on vähintään 1080 x 1080 pikseliä.

Miten voin muuttaa Facebook-mainoksen kuvan kokoa?

Voit muuttaa Facebook-mainoksen kuvan kokoa valitsemalla kuvan ja säätämällä sen kokoa kuvankäsittelyohjelmassa, kuten Photoshopissa.

Mitä tapahtuu, jos lataan liian suuren kuvan Facebook-profiilikuvaksi?

Jos lataat liian suuren kuvan Facebook-profiilikuvaksi, se leikataan automaattisesti sopivan kokoiseksi.

Miten voin optimoida Instagram-kuvan koon?

Voit optimoida Instagram-kuvan koon ennen lataamista käyttämällä kuvankäsittelyohjelmia, kuten Lightroomia tai VSCOa.

Mitä teen, jos Facebook-mainos näyttää suttuiselta tai pikselöityneeltä?

Jos Facebook-mainoksesi näyttää suttuiselta tai pikselöityneeltä, varmista että olet lataamassa korkealaatuista kuvaa oikeissa mitoissa.

Voinko käyttää eri kuvakokoja Facebook-mainoksissa?

Kyllä, voit käyttää eri kuvakokoja Facebook-mainoksissa, mutta on suositeltavaa käyttää optimaalista kokoa kyseisen mainostyypin ja sijoittelun mukaan.

Voinko vaihtaa Facebook-profiilikuvani kokoa jälkikäteen?

Kyllä, voit vaihtaa Facebook-profiilikuvan kokoa jälkikäteen valitsemalla profiilikuvan ja muokkaamalla sen kokoa omilla tietokoneen kuvankäsittelyohjelmilla.

Artiklen Facebook-mainosten koko, facebook-kuvien koko, instagram-kuvien koot – opas eri kuvakokoihin har i gennemsnit fået 3.7 stjerner baseret på 43 anmeldelser